Gratis Handleiding Mailchimp PDF

Gratis Handleiding Mailchimp PDF downloaden betekent dat u een handleiding voor Mailchimp hebt met niet minder dan 15 pagina’s. Een compleet stappenplan om Mailchimp werkend te krijgen, compleet met afbeeldingen en een duidelijke taal. Geen moeilijke woorden, alles wordt verklaard en uitgelegd. Onderaan de pagina kunt u de download link vrijspelen door deze pagina te delen in de social media.

Mailchimp Stappenplan

Mailchimp is een stukje software dat in het verleden de markt voor e-mail marketing heeft veranderd. Het stelde website eigenaren in staat om snel en simpel een stukje code aan de website toe te voegen dat een formulier maakte op de site. Het formulier bestond uit drie vakjes: voornaam, achternaam en emailadres.

Vervolgens kon de website eigenaar in het dashboard op de site van mailchimp e-mails opstellen welke automatisch kunnen worden verzonden. We noemen dat een e-mail autoresponder omdat er een bepaalde interval kan worden gehanteerd:

 • Stuur mail 1 na 1 dag
 • Stuur mail 2 na 3 dagen
 • Stuur mail 3 na 7 dagen
 • Etc.

Ook biedt mailchimp.com een visuele builder om de e-mail op te stellen en in te delen. Het is gebruiksvriendelijk en gratis tot er 2000 personen zijn ingeschreven op de mailinglijst van de website eigenaar.

Wat is Lead generation?

Sinds enkele jaren spreken we in de marketing van lead generation. Dit betekent:

De activiteiten die beoefend worden om namen en e-mail adressen van mogelijke klanten te verkrijgen om deze voor marketing doeleinden te benutten.

Lead generatie is een marketing activiteit die bijna iedere ondernemer zou kunnen en misschien wel zou moeten beoefenen.

Zoekt u een van de betere systemen om aan e-mail marketing te doen? Dan kunt u niet om mailchimp heen. Zoals vermeld is het gratis, totdat u de grens van 2000 leads bereikt.

Wat is mailchimp?

lead generatie with mailchimp
lead generatie with mailchimp

Mailchimp is een zogenaamde webbased applicatie. Het draait niet op uw computer of website, het draait online op een server ergens in de wereld. Het werkt met iedere browser, mits u cookies, javascript en pop-ups hebt geactiveerd.

Op het moment dat de website iets mist van deze drie komt er wel een melding op het scherm. Tot die tijd hoeft u zich hier niet druk over te maken.

U gaat gewoon aan de slag met Mailchimp en ziet het vanzelf als er technisch iets niet in orde is.

De fundering van perfecte e-mail marketing is het hebben van een lijst met e-mail adressen die schoon, up to date en gevuld is met toegewijde leden. Leden, die kunnen uitgroeien tot klanten.

In het mailchimp dashboard kun je zoveel lijsten aanmaken als je zelf wilt. Maar voor de meeste gebruikers, en zeker voor de gebruiker die net begint, is het verstandig de aandacht te richten op een enkele lijst. Deze lijst kunnen we weer onderverdelen in groepen, later meer daarover.

Een lijst maken in Mailchimp

Om te kunnen beginnen met het verzamelen van potentiële klantgegevens moeten we eerst een lijst aanmaken. U kunt de volgende stappen volgen om een lijst aan te maken:

 1. Log in op de website van mailchimp en kies ‘Lists’ in het menu.
 2. Klik vervolgens op ‘Create list’ aan de bovenkant rechts van het scherm.
 3. In het nieuw verschenen scherm moeten we enkele gegevens invullen:
  1. Naam van de lijst
  2. Standaard naam afzender
  3. Standaard e-mail adres afzender
  4. Een korte omschrijving van de lijst om de ingeschrevene te laten herinneren waarom deze is ingeschreven op uw lijst: de ‘permission reminder’
 4. Klik op ‘Save’ om de lijst op te slaan.

Als u op dit moment nog geen leden hebt maakt dat niet uit. Mailchimp genereert automatisch een stukje code om een inschrijfformulier te maken op uw website. Er worden veel opties gegeven bij het maken van het formulier.

Om de volledige handleiding Mailchimp in PDF te download klikt u op een van de knoppen hieronder