hoe maak je het perfecte blogartikel

Het Perfecte Blog artikel. Hoe maak je dat?

Het perfecte blog artikel, hoe maak je dat? Dat is een vraag die we regelmatig in de mailbox vinden. Steeds meer ondernemers nemen de content marketing in eigen hand en willen geld besparen door zelf nieuwtjes te publiceren. In dit artikel leest u waar ’t perfecte blog artikel aan moet voldoen. Maar, is het wel bij ieder blog artikel te gebruiken? Daar leest u alles over.

Waarom het perfecte blog artikel maken?

hoe maak je het perfecte blogartikel
hoe maak je het perfecte blogartikel

Het perfecte blog artikel maken heeft als voordeel dat Google een goed idee heeft van de bedoeling en het onderwerp van het artikel. Als de toegevoegde waarde voor uw lezers groot genoeg is zult u zien dat de lezer het maar wat graag deelt in de sociale media. Dat is goed voor de zichtbaarheid in de zoekmachines en dus vergroot het de kans dat er nieuwe bezoekers op uw website komen. Blogt u zakelijk? Dan zijn nieuwe bezoekers natuurlijk potentiële klanten.

Om even helder te zijn: niet alle blog artikelen hoeven perfect te zijn. Het kan simpelweg niet toegepast worden op ieder blog artikel. Het is wel zo, dat wanneer u duidelijk nadenkt over de structuur van het artikel het schrijven van blogs een stuk gemakkelijker en sneller kan. U werkt efficiënter door een vast raamwerk naast uw toetsenbord te hebben.

De methode die u in dit artikel vindt is geschikt voor de langere blog artikelen. U mag dan denken aan 800 woorden en meer. Als u de structuur aanhoudt die we aanbieden is dat een leidraad, geen regel. U mag afbeeldingen toevoegen, schema’s en grafieken, wat u wilt.

Waar zou het perfecte blog artikel aan moeten voldoen?

Behalve een duidelijke structuur is de lengte ook van belang. Een minimale lengte van 800 woorden is ideaal. In zoveel woorden kunt u zeer duidelijk en relevant zijn voor de lezer. Het perfecte blog artikel heeft veel eigenschappen. In de volgende paragrafen behandelen we deze stuk voor stuk. Onderaan de pagina vindt u een grafische weergave van het perfecte artikel op uw website.

 • Blog titel – de titel van uw blog artikel moet tussen de 65 en 70 karakters bevatten.
 • Eerste paragraag – plaats het belangrijkste keyword vooraan de eerste zin van deze paragraaf of zin. Zorg voor een aantrekkelijke tekst zodat de lezer verder wil lezen.
 • Tweede paragraaf – vat de kern van het artikel samen in ongeveel 30 woorden. Benoem de belangrijke en relevante voordelen voor de lezer om verder te lezen.
 • Afbeelding – het belangrijkste keyword moet terug komen in de bestandsnaam, titel en omschrijving en de alt-tekst van de afbeelding.
 • De body – dit is het grootste stuk tekst. In de body kunnen we de meeste richtlijnen toepassen om het perfecte artikel te maken:
  • Keywords: te vaak hetzelfde keyword gebruiken is niet goed, het komt spammy over. Gebruik een keyword dichtheid van maximaal 1-2% van het totaal aantal woorden.
  • Backlinks: het internet stopt niet bij uw website, verwijs naar relevante extra informatie. Gebruik minimaal 1 link naar een andere bron per artikel.
  • Interne links: houd de lezer op uw website door elke 125 woorden een link naar een ander artikel of pagina op uw website te plaatsen. Dit mag ook ‘Home’ of ‘Contact’ zijn.
  • Aantal woorden: de body van het perfecte artikel op uw website heeft het grootste deel van de woorden van het hele artikel: 75%. Dus bij 800 woorden totaal heeft de body 75% = 600 woorden.
  • Ik-persoon: schrijf in de ik-persoon en in korte, simpele zinnen.
 • Subhoofdstukken – verdeel de body in subhoofdstukken om de tekst overzichtelijk te houden en makkelijk leesbaar te maken. Houd als leidraad 1 tot 3 subhoofdstukken aan.
 • Bullets – maak gebruik van bullets om belangrijke informatie onder de aandacht te brengen. Tip: maak de het eerste woord van iedere bullet vetgedrukt.
 • Samenvatting artikel en call to action – De laatste alinea van het perfecte artikel op uw blog is een korte samenvatting van het geheel. Ook een call to action is toegevoegd: ‘bel voor informatie’, ‘schrijf u in’, ‘vraag een gratis offerte aan’..
 • Gerelateerde artikelen – hebt u eerder geschreven over dit onderwerp? Gebruik een WordPress plugin om relevante extra informatie weer te geven en de lezer langer vast te houden. Hebt u minder dan drie artikelen over dit onderwerp? Dan weet u waar uw volgende perfecte blog artikel over kan gaan.
 • Social Share – ergens op de pagina van het artikel moeten knoppen staan waarmee de lezer snel en eenvoudig het artikel kan delen met bekenden. Social sharing is de snelste manier om nieuwe bezoekers te trekken.

Hoe ziet het perfecte blog artikel eruit?

We zouden Exalo Media niet zijn als we niet een grafische weergave van onze beweringen zouden hebben gemaakt. U mag dit opslaan en printen om naast het toetsenbord te bewaren. Wij denken dat er geen enkele andere, betere plaats is dan naast het toetsenbord. En als u het uit uw hoofd kent? Dan kan het in de prullenbak.

Wat vindt u van dit artikel? Hebben we alle genoemde elementen toegepast? Nee, we hebben geen externe link toegevoegd. Wel heeft dit artikel meer dan 800 woorden. Vindt u het een goed artikel? Wilt u het dan delen in de social media? Bedankt!

Het perfecte blogartikel
Het perfecte blogartikel