Infographics

Verhoog de leesbaarheid van je gegevens

Het primaire doel van data visualisatie is orde scheppen in de brij van informatie. Heb je veel tekst, dan is het een idee om er een infographic van te laten maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Infographics

Een infographic is een creatieve manier om een complex proces stap voor stap kort uit te leggen. Het is ook gemakkelijk te begrijpen en snel te vatten omdat het gebruik maakt van afbeeldingen om een proces te beschrijven.

Duidelijk leesbaar

Met een infographic kun je snel informatie tot je nemen, in tegenstelling tot een lap tekst.

SEO proof

Een infographic wordt sneller gedeeld en dat is goed voor SEO. Toont autoriteit aan.

Snel geleverd

We kunnen al binnen 2 weken een infographic leveren als u kiest voor het Brons-pakket

De Infographic Pakketten

We hebben 3 verschillende pakketten: Brons, Zilver en Goud. Weet u precies wat u wilt en hoe de infographic eruit moet komen te zien? Dan kunt u wellicht met het Brons-pakket uit de voeten. Moeten wij op basis van uw gegevens met een voorstel komen? Het Zilver-pakket is wat u nodig hebt. Nog geen idee? We bieden ook maatwerk met het Goud-pakket.

Infographic laten maken

Een van de eerste dingen die bij de planning moeten worden gedaan, is het duidelijk definiëren van het doel en het doelpubliek. Wij doen dit op basis van de volgende factoren:

 • Wat zijn de belangrijkste kwesties waarvan het publiek op de hoogte moet zijn?
 • Welke informatie (en in welke vorm) moet worden gebruikt om deze belangrijke boodschap over te brengen?
 • Wat zijn de doelstellingen van uw campagne?
Infographics

Wat zijn infographics?

Infographics zijn hot. Het is een nieuwe manier om informatie te verschaffen en meer klanten naar je website te krijgen. Waarom is het een goed idee om een infographics designer uit te kiezen om jouw infographic te ontwerpen? In plaats van lange lappen tekst is het voor lezers efficiënter om afbeeldingen te lezen. Je kent het adagio ‘1 afbeelding zegt meer dan 1000 woorden’ toch nog wel?

Een infographic is een afbeelding met tekst in één en is een afkorting van de woorden Information en Graphics. Het is bedoeld om de bezoeker te informeren. De bezoeker hoeft dan geen lappen tekst te lezen, maar krijgt de informatie op een gemakkelijke en snelle manier in beeld. Een groot voordeel van een infographic is dat het gemakkelijk kan worden gedeeld op bijvoorbeeld social media. Steeds meer bedrijven maken gebruik van infographics, omdat ze inzien wat de vele voordelen van infographics zijn.

Soorten information graphics

Er zijn verschillende soorten infographics waar je uit kunt kiezen. Ieder type is voor een andere doelgroep. Zo heb je bijvoorbeeld een vergelijkende infographic, waarbij je twee (of meer) producten met elkaar kunt vergelijken. Ook is er de timeline infographic, waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk de geschiedenis van je bedrijf kunt tonen. Wanneer je een geographic infograph wilt, kun je design hebben speciaal gericht op verschillende locaties. Je kunt kiezen voor een type infographic dat past bij jouw product, dienst of pagina en waar jij beter van wordt.

Waarom een infographic designer?

Waarom zou je een infographic designer inhuren voor het ontwerpen van een infographic? Sommige mensen denken dat ze het ook prima zelf kunnen en natuurlijk mag je dit ook best uitproberen. Het is echter wel een feit dat een infographic designer precies weet hoe het juiste publiek kan worden bereikt. Ook heeft de graphic designer de nodige software en ervaring, waardoor het ontwerp een professionele uitstraling heeft. Een infograph moet er immers wel goed uitzien om het juiste publiek aan te spreken.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en denk je dat een infographic een perfecte uitbreiding is voor jouw website of dienst? Laat dan een infographic ontwerpen door een professionele designer. Bekijk de verschillende mogelijkheden of neem contact op voor een persoonlijke offerte of advies op maat. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

Infographic voorbeelden

Hieronder zie je drie voorbeelden van infographics die we gemaakt hebben. Het is een indicatie van wat we kunnen leveren. Natuurlijk is het mogelijk om een ander ontwerp, kleurstelling, etc. te maken. 

Hebt u interesse in het laten maken van een infographic? We zouden graag een opdrachtomschrijving ontvangen. Hebt u een idee van hoe de infographic er uit moet zien? Een door u gemaakte schets is dan wenselijk. 

Stuur uw idee aan info@exalo.nl en we nemen contact met u op.

Infographic Laten Maken FAQ

De tarieven die een illustrator per uur vraagt variëren van €70 tot €90. 

Een illustrator die infographics maakt moet over enkele competenties beschikken:

 • Vormgeven
 • Illustreren
 • Data verwerken
 • Hiërarchie aanbrengen
 • Boodschap overbrengen

Het kan je een hoop geld schelen als je zelf enkele taken ook al kunt. Dat zie je ook in onze prijstabel. Je hebt voor €399,- ex btw al een infographic, maar dan moet je zelf al wat voorwerk doen.

Heb je geen tijd of kennis om je eigen data te verwerken, een layout te schetsen, of een boodschap (digitaal) over te brengen? Dan kun je kiezen voor ons Zilver pakket. Hierin nemen wij het werk uit handen. Je ziet dat het veel werk kost, want de prijs van de infographic stijgt van €399,- naar €899,-. 

Dit is een indicatie van de levertijd van de teksten:

 • Brons: 1-2 weken
 • Zilver: 4 weken
 • Goud: kunnen we zo niet zeggen

We hebben ook te maken met jouw snelheid van reageren. Bij Brons hebben we een ontwerp van jou ontvangen en wij maken dat digitaal. Daar kan niet heel veel fout gaan, maar je krijgt wel de kans om een revisie door te geven. 

Bij Zilver komen wij met een voorstel. Hoe sneller jij tijd hebt het voorstel voor de infographic te beoordelen en ons van feedback te voorzien, hoe sneller wij weer verder kunnen.

Je ziet, de hierboven genoemde levertijden zijn écht een indicatie omdat onze beide agenda’s de onzekere variabelen zijn.

We ondersteunen de volgende bestandsformaten:

 • PNG
 • JPG
 • PDF (klein, voor internet)
 • PDF (groot, voor print)

Standaard leveren we van iedere bestandsvorm een exemplaar. 

Wil je liever ook een SVG-bestand? Dat kan een meerprijs hebben.

Dat je nog iets wilt wijzigen is niet meer dan logisch. Ook al werken we in opdracht van jou en communiceren we veel met elkaar, twee zien meer dan één.

Dit is het aantal revisies die je ontvangt bij de infographic pakketten:

 • Brons: 1 revisieronde
 • Zilver: 2 revisierondes
 • Goud: 2 revisierondes

Bij Zilver en Goud maken we eerst een voorstel van een infographic. Dit telt niet als revisieronde, ook al is er al wel wat te zien van het uiteindelijke resultaat.

Het is niet mogelijk om ongebruikte revisierondes te bewaren en bijvoorbeeld na een half jaar alsnog te gebruiken.

Als je de infographic hebt geaccepteerd hebben we de opdracht opgeleverd. 

Nee, dat doen we niet. Onze infographics zijn statisch. 

We maken wel talking head video’s en Doodle videos. Doodles zijn video’s waarin je een hand ziet tekenen, misschien ken je ze wel.

Infographics