Menu

Een menu is een lijst met gerechten en drankjes die beschikbaar zijn in een restaurant, café of bar. Het is een belangrijk onderdeel van de eet- en drinkervaring van gasten, omdat het hen helpt bij het kiezen van wat ze willen eten en drinken. Een goed ontworpen menu kan de verkoop van een restaurant verhogen en de tevredenheid van de gasten verbeteren. Het kan ook helpen bij het creëren van een bepaalde sfeer en het overbrengen van de stijl en het thema van het restaurant.

Hoe maak ik een aangepast menu in WordPress?

Als je een website hebt, is het belangrijk om een menu te hebben dat gemakkelijk te navigeren is. Een goed menu kan de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers langer op je site blijven. In WordPress is het eenvoudig om een aangepast menu te maken dat past bij de behoeften van jouw website.

Om te beginnen, ga je naar het WordPress-dashboard en klik je op “Weergave” en vervolgens op “Menu’s”. Hier kun je een nieuw menu maken door op de knop “Nieuw menu” te klikken. Geef je menu een naam en klik op “Menu aanmaken”.

Nu kun je beginnen met het toevoegen van pagina’s aan je menu. Aan de linkerkant van het scherm zie je een lijst met alle pagina’s die beschikbaar zijn om aan je menu toe te voegen. Selecteer de pagina’s die je wilt toevoegen en klik op “Aan menu toevoegen”. Je kunt ook aangepaste links toevoegen door op “Aangepaste links” te klikken en de URL en de linktekst in te voeren.

Als je pagina’s aan je menu hebt toegevoegd, kun je ze opnieuw rangschikken door ze te slepen en neer te zetten. Je kunt ook subpagina’s maken door een pagina onder een andere pagina te slepen. Dit zal een dropdown-menu creëren wanneer de gebruiker over de hoofdpagina zweeft.

Als je klaar bent met het aanpassen van je menu, klik je op “Menu opslaan”. Nu moet je het menu nog toewijzen aan een locatie op je website. Aan de rechterkant van het scherm zie je een lijst met menu-locaties. Selecteer de locatie waar je het menu wilt weergeven en klik op “Menu opslaan”.

Als je een thema gebruikt dat meerdere menu-locaties ondersteunt, kun je meerdere menu’s maken en deze toewijzen aan verschillende locaties. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een apart menu wilt voor je blog of je contactpagina.

Een ander handig kenmerk van WordPress-menu’s is de mogelijkheid om menu-items te verbergen voor bepaalde gebruikers. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een pagina hebt die alleen toegankelijk is voor geregistreerde gebruikers. Om een menu-item te verbergen, klik je op het pijltje naast het item en selecteer je “Alleen tonen aan ingelogde gebruikers” of “Alleen tonen aan niet-ingelogde gebruikers”.

Als je eenmaal vertrouwd bent met het maken van aangepaste menu’s in WordPress, kun je beginnen met het experimenteren met meer geavanceerde functies. Bijvoorbeeld, je kunt aangepaste CSS toevoegen om het uiterlijk van je menu aan te passen. Of je kunt een plugin gebruiken om een mega-menu te maken met afbeeldingen en categorieën.

Het belangrijkste is om een menu te maken dat gemakkelijk te navigeren is en past bij de behoeften van jouw website. Door een aangepast menu te maken, kun je de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers langer op je site blijven. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak een geweldig menu voor jouw WordPress-website!

Hoe voeg ik een submenu toe aan mijn WordPress-menu?

Als je een WordPress-website hebt, is het menu een belangrijk onderdeel van de navigatie. Het menu is de plek waar bezoekers kunnen vinden wat ze zoeken op je website. Maar soms kan het zijn dat je meer categorieën of pagina’s hebt dan dat er in het hoofdmenu passen. In dat geval kan het handig zijn om een submenu toe te voegen aan je WordPress-menu. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet.

Stap 1: Maak een nieuwe pagina aan

Voordat je een submenu kunt toevoegen aan je WordPress-menu, moet je eerst een nieuwe pagina aanmaken. Dit doe je door naar ‘Pagina’s’ te gaan in het WordPress-dashboard en vervolgens op ‘Nieuwe pagina’ te klikken. Geef de pagina een naam en voeg eventueel inhoud toe. Het is belangrijk dat je de pagina niet publiceert, maar opslaat als concept.

Stap 2: Maak een categorie aan

Nu je een nieuwe pagina hebt aangemaakt, moet je een categorie aanmaken. Dit doe je door naar ‘Categorieën’ te gaan in het WordPress-dashboard en vervolgens op ‘Nieuwe categorie’ te klikken. Geef de categorie een naam en sla deze op.

Stap 3: Voeg de pagina toe aan de categorie

Nu je een categorie hebt aangemaakt, moet je de pagina toevoegen aan de categorie. Dit doe je door naar ‘Pagina’s’ te gaan in het WordPress-dashboard en vervolgens op de pagina te klikken die je zojuist hebt aangemaakt. Klik op ‘Bewerken’ en scroll naar beneden naar het gedeelte ‘Categorieën’. Vink de categorie aan die je zojuist hebt aangemaakt en sla de pagina op.

Stap 4: Voeg het submenu toe aan het WordPress-menu

Nu je een nieuwe pagina hebt aangemaakt en een categorie hebt aangemaakt en toegevoegd aan de pagina, kun je het submenu toevoegen aan het WordPress-menu. Ga naar ‘Weergave’ in het WordPress-dashboard en klik op ‘Menu’s’. Selecteer het menu waar je het submenu aan wilt toevoegen en klik op ‘Aanpassen’. Klik op ‘Menu-item toevoegen’ en selecteer ‘Aangepaste link’. Voeg de URL van de categorie toe aan het veld ‘URL’ en geef het submenu een naam. Klik op ‘Aan menu toevoegen’ en sleep het submenu naar de gewenste positie in het menu. Sla het menu op.

Stap 5: Bekijk het resultaat

Nu je het submenu hebt toegevoegd aan het WordPress-menu, kun je het resultaat bekijken. Ga naar je website en bekijk het menu. Als het goed is, zie je nu het submenu verschijnen wanneer je met je muis over het hoofdmenu-item gaat dat je zojuist hebt toegevoegd.

Conclusie

Het toevoegen van een submenu aan je WordPress-menu kan handig zijn als je meer categorieën of pagina’s hebt dan dat er in het hoofdmenu passen. Door een nieuwe pagina aan te maken, een categorie aan te maken en toe te voegen aan de pagina, en vervolgens het submenu toe te voegen aan het WordPress-menu, kun je ervoor zorgen dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren op je website. Het is een eenvoudig proces dat je in slechts enkele stappen kunt voltooien.

Conclusie

Het menu biedt een gevarieerde selectie van gerechten en drankjes voor verschillende smaken en voorkeuren. Er zijn opties voor vegetariërs en veganisten, evenals glutenvrije en gezonde keuzes. Over het algemeen is het menu goed samengesteld en biedt het voldoende keuzes voor een bevredigende eetervaring.