cursus lead generation

Lead Generation – Het Nieuwe Marketing

Lead generation is de nieuwe marketing strategie voor 2016 en zeker ook voor de jaren erna. Waar je vroeger nog mogelijke klanten moest opbellen (cold calling) is dat tegenwoordig not done. Ieder persoon ervaart het als vervelend als de telefoon onder het diner weer gaat. Als u het telefoonnummer al hebt kunnen vinden. Want met de mobiele telefoon hebben we eigenlijk geen vaste lijn meer nodig. De 06-nummers worden niet meer in een gids afgedrukt.

Wat is lead generation?

En toen was er lead generation. Dit komt voort uit het feit dat een aankoopproces voor wat voor product of dienst ook, vrijwel altijd online begint. Ga maar eens bi j uzelf na; voor welke grote of kleine aankoop hebt u eerst online onderzoek gedaan om later pas een aankoop te doen?

cursus lead generation
cursus lead generation

De onderzoeksfase is de fase waarin lead generatie, ook wel inbound marketing genoemd, zich bevindt. U vangt de aandacht van de toekomstige klant met informatie waar deze klant niet zonder kan. Een onderdeel van lead generatie is het verkrijgen leads. Leads zijn inschrijvingen op een mailinglijst.

De mailinglijst gebruikt u om de relevante informatie, dus waar de zoekende consument iets aan heeft, voorafgaand aan een aankoop per email stuurt. Andere content zou ook een ebook of een gratis consult kunnen zijn.

Lead generation is het genereren van een lijst met mogelijke toekomstige klanten. De lijst bevat in de eerste fase de voor- en achternaam en het email adres van de mogelijke klant. In een later stadium, wanneer een warmere band is tussen uw bedrijf en de lead, zou u iets extra’s kunnen bieden in ruil voor meer contactgegevens.

Lead Generation Cursus

In onze cursussen marketing automation leert u op een praktijkgerichte manier lead generation toepassen, de best converterende e-mails maken en leads te managen.

Met onze cursus ‘Mautic’, gratis marketing automation software, komt u beslagen ten ijs. U wordt bij de hand genomen en door het proces van Mautic geleid. Aan het eind van de cursus kunt u zelfstandig Mautic installeren, instellen, een campagne maken en lead nurturing en lead management toepassen.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor de zelfstandig ondernemer, de MKB ondernemer, de starter, maar ook voor werknemers in loondienst die in hun functie te maken hebben met marketing en het binnenhalen van (nieuwe) klanten. De cursist heeft als doel:

  • Opgedane ervaring verzilveren met een certificaat,
  • Meer ervaring opdoen met het maken van een lead generation marketing plan,
  • Leren over en toepassen van lead management, lead scoring en lead nurturing,
  • ..en meer.

U wilt nieuwe klanten vinden, maar de marketingkosten moeten juist omlaag? Dan is marketing automation en onze cursus lead generation de oplossing. Investeer in uzelf en bespaar op dure marketingbureaus. Marketingkosten omlaag, omzet omhoog!

In de cursus leert u of uw werknemer aan de hand van enkele praktijkopdrachten een marketingplan samen te stellen en met behulp van lead scoring de leads te filteren. Met behulp van de filters kan de cursist na het doorlopen van de cursus de content in de vorm van emails op het juiste moment bij lead onder de aandacht brengen.