Online Bedrijvengids – Is dat nou nuttig?

Eerlijk over de online bedrijvengids: de meeste bedrijvengidsen op het internet voegen weinig tot niets toe. Hebt u wel eens een bezoeker op uw website of iemand aan de telefoon gehad naar aanleiding daarvan? Ik denk het niet..

Dankzij de niet te stoppen opkomst van mobiel internet op mobiele telefoon en tablet zijn we altijd en overal online. Zijn we in Amsterdam, dan weet Google onze locatie en krijgen we relevante resultaten als we een zoekopdracht naar een restaurant uitvoeren. Zelfs als we alleen ‘restaurant’ zouden invoeren plakt hij er zelf Amsterdam bij. Met andere woorden: Google biedt relevante resultaten, waar we ons ook bevinden.

Met name zoekwoorden waar de geolocatie in voorkomen zijn van hoge invloed op uw online vindbaarheid. Krijgt u weinig respons op uw website? Wellicht is deze niet geoptimaliseerd voor uw werkbare regio. Neem contact met ons op voor een offerte op maat om beter te worden gevonden, of voor een nieuwe website.

Lokale bedrijvengids

local seo
Local SEO: gevonden worden in de omgeving van je bedrijf.

Enkele online bedrijvengidsen zijn:

  • Mkb-bedrijvengids.nl
  • Online-bedrijvengids.nl
  • telefoonboek.nl
  • detelefoongids.nl

In de basis is een vermelding in een van deze gidsen gratis. Maar, er zit een addertje onder het gras. Essentiële functies zijn in de gratis vermelding vaak niet beschikbaar: reviews ontvangen, contactgegevens zichtbaar, geen logo.. Het is geen uitzondering dat een bedrijvengids daar zomaar €15 per maand voor rekent om alle functies open te stellen.

Het kan ook beter (en gratis)

Exalo Media is eigenaar van twee bedrijvengidsen waar u gratis adverteert. Ja, inclusief logo, website, alle contactgegevens en meer.

Doordat onze gidsen zijn geoptimaliseerd voor de regio waarin de bedrijven actief zijn voegt het wél iets toe. De gratis vermelding geeft recht op een advertentie in één categorie, een omschrijving van 500 tekens, 1 trefwoord (keyword) en meer. Het verschil met de betaalde varianten is de ruimte, het aantal afbeeldingen, de openingstijden weergeven, het aantal trefwoorden en nog meer.

En het mooiste? U krijgt na een jaar niet automatisch een verlenging voor de kiezen. Omdat het misschien even niet uitkomt, een factuur, moeten betaalde vermeldingen altijd handmatig verlengd worden.

U ziet, bij Exalo Media houden we niet van woekerprijzen. We claimen transparant te zijn op onze webdesignhomepage, maar zijn dat ook bij onze bedrijvengidsen en andere diensten.

Meer informatie, een kijkje nemen of een gratis advertentie plaatsen?

Bedrijvengids Friesland – www.bedrijvengids.frl

en ook hier: webdesign-friesland links Uwpagina.nl en voor website optimalisatie kunt u hier terecht.