responsive webdesign wat is dat

Responsive webdesign – Wat houdt het in?

Responsive webdesign is de techniek om een website zo te maken dat deze op ieder apparaat te bekijken is. Niet zo heel lang geleden moest een website uit twee delen bestaan. Eén voor de pc en één versie voor de mobiele telefoon. Met dank aan responsive design is dat niet meer nodig: de website past zich automatisch aan.

En dat is maar goed ook. Want hoeveel verschillende apparaten zijn er al? PC, laptop, Kindle reader, iPad, iPhone, Blackberry, netbook.. En om nog maar niet eens te spreken van alle verschillende beeldscherm formaten.

Alle door Exalo Media gemaakte websites zijn responsive en dus voor alle apparaten geschikt.

Waarom Responsive design?

Je hoort de term responsive ontwerp zo vaak, het lijkt wel een modeterm of de nieuwste hype. Maar niets is minder waar, geen enkele bedrijfswebsite kan zonder deze techniek. In 2015 is het marktaandeel van mobiele apparaten op internet al 3%. En dat neemt alleen maar toe om in 2020 volgens voorspellingen een marktaandeel te hebben van 60%.

Wanneer uw website niet of niet goed op de mobiele apparaten weergegeven wordt, kost dit onherroepelijk klanten. Neemt u de online aanwezigheid van uw bedrijf serieus? Dan zult u mee moeten in deze trend. Echter hopen wij bij Exalo Media Webdesign Friesland dat uw website al lang responsive is. Uw concurrenten hebben anders echt een voorsprong op uw bedrijf.

Als voorbeeld halen we graag de website van Advocatenkantoor HA de Boer in Sneek aan. De websites van de concurrenten zijn niet allemaal geschikt voor andere apparaten dan de pc. Ook zijn de websites niet allemaal zoekmachine geoptimaliseerd. De site van het advocatenkantoor staat inmiddels nummer 1 in Google als een potentiële klant zoekt naar ‘advocaat Sneek’. De site is niet alleen razendsnel, maar ook responsive gemaakt.

Wilt u weten of uw website geschikt is voor mobiel? Surf dan nu naar de website met uw mobiele telefoon en kijk of de teksten te lezen zijn. Nee? Dan kunt u maar beter het contact formulier in vullen op onze website en een afspraak met ons inplannen om een nieuwe, snelle, veilige en responsive website te laten maken.

In onderstaande infographic een mooi overzicht van wat responsive is met een paar leuke weetjes en feitjes.

responsive website ontwerp infographic
Deze schitterende infographic is afkomstig van Verve Design