ssl certificaat wat is het nut van ssl

SSL – Waarom heeft mijn website dat nodig?

SSL is een afkorting voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding. Op het moment dat een computer gebruiker een SSL-beveiligde website oproept in de browser, wordt er in enkele millisecondes een veilige verbinding opgezet. De gegevens die verstuurd worden zijn niet te lezen voor anderen en kan ook niet worden onderschept om te worden ontcijferd.

Een website die versleuteld wordt met behulp van SSL wordt voorzien van ‘https://’ in plaats van ‘http://’, waarbij de extra ‘s’ staat voor ‘secure‘. Er zijn enkele redenen om een bedrijfswebsite te voorzien van een SSL certificering.

SSL – Waarom heeft mijn website dat nodig?

Informatie die onversleuteld over het internet verstuurd wordt is ten alle tijde af te tappen en te lezen. Dat geldt ook bij het oproepen van een gewone- of bedrijfswebsite.

In sommige gevallen is een SSL verbinding verplicht. Hierbij kunt u denken aan een website waarom iemand een formulier in kan vullen waarbij persoonlijke gegevens moeten worden ingevuld. Ook een webshop of de website van een bank is verplicht de veiligheid van de klant zijn of haar gegevens te garanderen. Dit alles staat beschreven in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Websites die niet verplicht een SSL certificering hoeven te hebben doen er toch ook verstandig aan om dit in te stellen. Exalo Media Webdesign Friesland kan u 6 redenen noemen voor het hebben van een SSL Certificaat:

  1. Er vindt altijd een veilige verbinding plaats tussen uw website en de potentiele klant.
  2. Beveiligde websites winnen het vertrouwen van (potentiële) klanten.
  3. SSL wordt altijd geadviseerd door het College Bescherming Persoonsgegevens.
  4. De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. De bezoeker weet dus zeker dat het uw website is.
  5. Google waardeert websites met een beveiligde verbinding een beetje hoger dan websites zonder.
  6. Exalo Media kan uw website beveiligen wanneer u kost voor het Ontzorg Pakket voor Ondernemers.

Wat kost een SSL certificaat?

Prijzen van losse certificaten varieren in prijs van €5 per jaar tot €150 per jaar. Dit komt doordat er verschillende varianten zijn met een steeds hogere veiligheidsgraad. Exalo Media biedt in het Ontzorgpakket voor Ondernemers een SSL certificaat aan welke perfect is voor een bedrijfswebsite voor onze doelgroep: ZZP, MKB, Retail en de startende ondernemer. Voor webshops is dit certificaat niet toereikend en wordt er een passende oplossing gezocht. Dit heeft een meerprijs.

Exalo.nl is versleuteld met een standaard SSL-certificaat. Welke beveiliging biedt u uw klanten?