Wordpress webdesign

WordPress webdesign

WordPress wordt tegenwoordig door veel mensen gebruikt om een website te maken. Het is software dat webdesign makkelijker maakt en zelfs mensen zonder verstand van codes, kunnen met WordPress een website opzetten. Belangrijk te weten is dat webdesign een vak is. Hoewel iedereen een website maken kan, kan niet iedereen een goede website maken. Net zoals dat iedereen het huis kan schilderen, maar niet iedereen kan netjes schilderen.

Wat is WordPress?

WordPress is gratis software, waarmee websites gemaakt kunnen worden. De installatie is vrij simpel en daarna kun je een websites opzetten door gebruik te maken van een thema. In een thema zit de vormgeving van de website en je hebt keuze uit veel verschillende gratis thema’s. Naast de thema’s zijn er nog diverse plug-ins, waarmee je extra functies aan de website kunt toevoegen en de website naar wens kan toepassen. Het opzetten van een WordPress website is dus niet zo moeilijk, maar WordPress webdesign is een hele andere verhaal. Als je weet hoe je moet tekenen betekent dit niet automatisch dat je een mooie tekening kan maken. Als je weet hoe je WordPress moet gebruiken betekent dit dan ook niet dat je het goed kunt vormgeven.

Wordpress webdesign
wordpress logo

Webdesign

Een webdesigner is creatief en heeft ervaring. Het vormgeven van een websites vereist namelijk veel kennis en creativiteit. Webdesigners maken gebruik van WordPress webdesign, omdat het voor de eindgebruiker beter is. Een bedrijf kan bijvoorbeeld zijn eigen website beheren, wanneer het in WordPress is opgezet. Via de backend kan die makkelijk content toevoegen en verwijderen. Zo is de eindgebruiker niet extra geld kwijt aan een website beheerder. De kosten zijn ook aanzienlijk lager, omdat WordPress webdesign gewoon veel sneller is. Doordat de websites sneller gemaakt kunnen worden bespaart de webdesigner tijd en de klant geld.

De website responsive maken

Webdesigners maken hun WordPress webdesign vaak ook responsive. Een website wordt responsive gemaakt, zodat die op alle apparaten goed te zien. Mensen maken bijvoorbeeld vaak gebruik van hun smartphone of tablet om een website te bezoeken. Als de website responsive is gemaakt, past het zich automatisch aan het apparaat dat de website gebruikt aan. Zo zal een smartphone gebruiker ook optimaal kunnen genieten van de website.

SEO optimaliseren

Een website moet natuurlijk wel goed gevonden worden, want de bedoeling van bijna alle websites is bezoekers aan te trekken. Hiervoor moet de website goed in de zoekmachines gevonden worden. Bij WordPress webdesign moet dan ook hier rekening mee worden gehouden. SEO staat voor Search Engine Optimization, dit is Engels voor zoekmachine optimalisatie. Al bij het ontwerp moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren, wanneer de webdesigner met een WordPress webdesign bezig is. Deze kennis maakt de webdesigner belangrijk voor een bedrijf. De toegevoegde waarden wordt zo duidelijk, ten opzichte van het neefje van de werkgever die ook een website maken kan.

Waar moet er op gelet worden bij SEO?

Een webdesigner moet rekening houden met de content en hoe dit ingedeeld word. Een gebruiker moet zo snel mogelijk vinden wat die zoekt. De website moet ook heel snel reageren. De hoofdpagina en sub pagina’s moeten op een logische wijze worden opgezet. Google maakt bijvoorbeeld gebruikt van een crawler. De crawler zal op een website komen, wanneer die actief is en kijken of het goed werkt en of het wel relevant is. Aan de hand hiervan zal de website een bepaalde score krijgen. Aan de hand van de score krijgt die weer een bepaalde positie in Google voor specifieke zoektermen.

Een website laten maken

Het is raadzaam dat een website elke drie jaar wordt vernieuwd. Is uw bedrijf toe aan een nieuwe website? Exalo Media maakt websites volgens uw specificaties. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.